Skip to content

Lohusalara Özel Beslenme Programı

lohusalara özel beslenme programı

Doğum öncesinde dikkat edilmeyen beslenme yüzünden çoğu yeni anne olmuş kadınlar doğum sonrasında aşırı kilolarından şikayet etmektedirler. Doğum sonrasında ki doğru beslenme lohusa durumundaki kadınların psikolojisinin düzelmesi ve hamilelik öncesi fit vücutlarına dönmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Sağlıklı ve Fit olmanın yolları

Neler Yapıyoruz?

Lohusalara  özel beslenme programlarımız özel diyetisyen ekibinin özenle hazırladığı sağlıklı beslenme ve egzersiz programları ile birlikte sunduğumuz 15 ve 30 günlük kontroller sonrası mükemmel sonuçlara ulaşmanız desteklenmektedir.

1 Sağlıklı Beslenme Programları

Özel Diyetisyen olarak lohusalar için hazırladığımız sağlıklı beslenme programlarımız her lohusanın boy, kilo ve lohusalık ayına göre hazırlanmaktadır.

2 Egzersiz Programları

Özel Diyetisyen olarak bünyemizde bulunan spor hocalarımız tarafından lohusalara özel egzersiz programları hazırlanmaktadır.

3 15 Günlük Kontroller

Özel Diyetisyen ekibimiz 15 günlük ve 1 aylık online ve birebir kontroller ile lohusalara özel beslenme programı ve lohusalara özel egzersiz programlarını kontrol etmektedirler.

4 Mükemmel Sonuçlar

Lohusalara özel hazırlanan sağlıklı beslenme programlarımızın ve lohusalara özel egzersiz programlarımızın kontroller ile desteklendikten sonra ki aşamada alacağınız mükemmel sonuçları garantiliyoruz.

Lohusa Dönemi

Anne olmak bu hayatta yaşanan unutulmayacak sayılı anlardan birdir. Yeni doğum yapan anneler bebeklerinin sağlığına gösterdikleri özeni kendilerine de göstermeleri gerekir. Anneler bu süreçte beslenmelerine dikkat etmeli, bu dönem içerisinde lohusalara özel beslenme programları uygulamalıdır.

Yeni doğan bebekler mutlaka anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü yeni doğanlar için en taze besindir ve bebeğin alması gereken en temel vitaminleri içerir. Anne sütünün miktarını ve kalitesini arttırmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir.

Lohusa Döneminde Nasıl Beslenilmeli

Anne sütü, annelerin aldığı besinlerin bir mahsulüdür. Gebelikte dikkat ettikleri beslenme düzenine ve aldıkları besinlere lohusa döneminde de dikkat etmeleri gerekir. Bebeğin normal bir şekilde gelişimini sürdürmesi için gerekli olan besinleri öncelikle anne almalıdır. Lohusalara özel beslenme her anlamda çocuğu da etkiler. Bazı beslenme önerileri şunlardır:

  • Her gün düzenli olarak 3 porsiyon meyve ve sebze tüketilmeli.
  • Besinlerin içinde bulunan demirin sindiriminin kolaylaşması için maydanoz, portakal, yeşil biber, domates gibi C vitamini içeren sebze ve meyve tüketilmeli.
  • Su, vücudumuzun sağlığı için çok önemli olduğundan sıvı alımı günde 2,5-3 litre kadar olmalı. Özellikle nane, papatya gibi hafif ve doğal bitki çayları tüketilebilir.
  • Kalsiyum bakımından zengin olan yoğurt, süt gibi süt ve süt ürünleri düzenli olarak tüketilmelidir.
  • Lohusa dönemi bebek gelişimi için önemli olduğu kadar anne için de önemli olduğundan protein yönünden zengin besinler tüketilmelidir. Tavuk, et, balık, etli sebze yemekleri bolca tüketilmelidir.

Lohusa Döneminde Nelerden Uzak Durmalı

Yeni doğum yapan anneler, yiyecekleri besinler kadar yemeyecekleri besinlere de dikkat etmelidir. Lohusa döneminde nasıl beslenilir sorusu kadar bu dönemde nelerden uzak durulmalı sorusu da yaygındır. Anneler doğumdan sonra 6-7 hafta bağırsak fonksiyonları rutin hale gelene kadar gaz yapıcı yiyecek ve içeceklerden uzak durmalıdır. Bazıları şunlardır:

  • Soğuk ve asitli içecekler (kola vb.)
  • Fasulye, nohut yemeği gibi gaz yapabilecek kuru baklagiller
  • Lahana gibi haşlanmış sebzeler lahana, pırasa, brokoli vb.)
  • Soğan, turp gibi çiğ sebzeler
  • Ezogelin ve mercimek çorbası
  • Her ne kadar faydalı olsalar da meyve, süt ve süt ürünleri fazla tüketildiğinde gaz oluşumuna sebep olabilir.

Lohusa diyetleri uygulamak hem bebek sağlığı hem de anne sağlığı için önemlidir. Altıncı aydan sonra anne sütü tek başına yeterli gelmemeye başlayacağı için ek besin alınmalıdır.

Lohusa Diyeti Nedir

Lohusa diyeti, bir diğer adıyla lohusa diyeti lohusalara özel beslenme biçimidir. Emziren annelerin sütünün bol ve kaliteli olabilmesi için bu diyet programlarına uyması gerekir. Ayrıca doğumdan sonra ağır egzersizlerle çabucak kilo vermeye çalışmak süt kalitesini ve miktarını etkileyeceğinden bebek sağlığına da zararlıdır. Ağır egzersiz programları yerine bu diyetler yardımıyla daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo vermek mümkündür.

Emzirmenin ilk 3 ayında kilo verme gözlenmez hatta kilo artışı görülebilir. Bunun nedeni hormonal değişikliklere bağlı olduğundan oldukça normal bir durumdur. Yapılan araştırmalara göre emziren annelerde emzirmeyen annelere göre kilo verme durumu söz konusudur.

Lohusa diyeti uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar şunlardır:

  • İştah açıklığından dolayı yetersiz beslenme ve normalden az kalori almak halsizliğe ve yorgunluğa neden olur. Bu nedenle lohusa diyeti 1800 kalori altında olmamalıdır.
  • Diyet karbonhidrat, protein ve kalsiyum bakımından zengin olmalıdır.
  • Uygulanacak diyet yaş, kilo ve boy dikkate alınarak tamamen anneye özgü olmalıdır.
  • Diyetteki kalori miktarı kilo kaybına bağlı olarak yavaş yavaş düşürülmelidir ve süt miktarını arttıracak besinler içermelidir.
  • Kan şekerinin dengede kalması için beslenme listesi 3 ana ve 3-4 ara besinden oluşmalıdır.